CO2 set Standard DUO s noćnim isključivanjem s bocom od 5 litara s priborom

Brend INVITAL
Šifra proizvoda INS00207
988,75 kn 131,23 € sa PDV-om
3 - 7 dana
 • Dostava kurirskom službom najkasnije do: 5.8.2024
 • Dostava: 5,89 €
points Kupnjom dobivate
131 bodova
Opis proizvoda

CO2 set Standard DUO s noćnim isključivanjem s bocom od 5 litara s priborom

Bez problema rada

Jednostavna instalacija i rukovanje su glavne značajke ovog seta. Doziranje CO2 određuje se pomoću igličastog ventila i prozirnog brojača mjehurića.

Uključujući pribor

Set se isporučuje s korisnim priborom - kvalitetnim staklenim difuzorom i dropcheckerom (uključujući INVITAL indikacijske tekućine)

Potpuno sigurno

Možete zaboraviti na sve brige vezane uz cilindre. Svi setovi i cilindri su strogo testirani, tako da za vas i vaš akvarij ne postoji nikakav rizik. Sigurnosni ventil za tlak potpuno isključuje nesreće.

Sastav je već sastavljen. Instalaciju može obaviti svatko.

INVITAL CO2 Standard DUO set nudi potpuno i jednostavno rješenje za isporuku CO2 za dva odvojena akvarija. Kvalitetne komponente
osiguravaju dugotrajnu bezbrižnu upotrebu i sigurno korištenje. Set CO2 isporučujemo već sastavljen, tako da nećete imati problema s njegovom instalacijom - samo zavrnite brojač mjehurića i spojite ga na bocu. Naravno, u pakiranju ćete pronaći detaljne upute.

Zašto je isporuka CO2 važna?

 • Akvarijske biljke provode fotosintezu pod uvjetom da na njihove listove pada svjetlo i da je dostupna voda i ugljični dioksid. Upravo unos ugljičnog dioksida značajno ubrzava fotosintezu i uzrokuje da biljke izgledaju bolje, veće i zdravije.

Koja je svrha noćnog gašenja?

 • Biljke noću ne fotosintetiziraju. Unos ugljičnog dioksida stoga nije poželjan i čak je kontraproduktivan. Elektromagnetski ventil koristi se za trenutno zaustavljanje dovoda CO2 iz seta u akvarij. Omogućuje jednostavnu automatizaciju postavki bez potrebe za svakodnevnim ručnim gašenjem.
 • Jednostavno spojite elektromagnetski ventil na tajmer ili regulator pH vrijednosti i automatski će se isključiti ovisno o postavljenom vremenu ili trenutnoj pH vrijednosti u akvariju.
 • Isporučeni elektromagnetski ventil radi na 12 V, pa je maksimalno siguran.

Kakav dodatni pribor set sadrži?

Set sadrži ova 2 dodatka:

 • Stakleni difuzor - Difuzor osigurava da se isporučeni ugljični dioksid što bolje otopi u vodi i lakše dopre do biljaka bez većih gubitaka. CO2 teče kroz cijev iz boce u akvarij, gdje je smješten difuzor. Što su mjehurići sitniji, to je otopljivost bolja. Difuzor osigurava nježno stvaranje mjehurića.
 • Dropchecker s indikatorom tekućine - Uređaj dropchecker stalno nadzire trenutnu razinu pH vrijednosti u vodi, pomažući vam u reguliranju količine doziranog plina putem bojanja. Ako je tekućina unutar žuta, ima previše CO2 u vodi i vi je uklanjate, ako je plava, dodajete više. Zelena boja je optimalna. Količinu u setu CO2 možete postaviti jednom, nije potrebno je svakodnevno prilagođavati.

Ponovno punjiva certificirana boca CO2

 • Svaka boca je certificirana na 10 godina za cijelu EU i može se bez problema napuniti na bilo kojoj benzinskoj postaji. Ventil W21.8.
 • Tlak bocu možete napuniti u bilo kojoj plinskoj punionici u blizini vašeg doma ili kod prodavača aparata za gašenje požara. Punjenje se obično obavlja po narudžbi, a cijena punjenja obično iznosi do 100,- Sk za bocu od 2l.

Moramo i smo dužni slati prazne boce. Nakon primitka pošiljke, molimo vas da napunite bocu na najbližoj benzinskoj postaji (barem u svakom županijskom gradu postoji jedna). Rado bismo vam napunili bocu sami, ali u posljednjih nekoliko mjeseci sve prijevozne tvrtke odbijaju čvrsto slati pune boce. Pošiljatelja i primatelja kažnjavaju sankcijama za uništavanje zabranjenog sadržaja, što je ne samo opasno, već potencijalno vrlo riskantno/skupo za pošiljatelja i primatelja, iako drugi prodavač koji nema toliko iskustva može reći nešto drugo. Punionica bi se ipak morala pronaći nekoliko mjeseci kasnije, kada bi plin u boci nestao. Kao kompenzaciju, besplatno ćemo vam ga zapakirati Tekućinu za brojač mjehurića.

Zašto odabrati standardni set CO2 od tvrtke Invital?

1. Savršena precizna kontrola
Ventil za podešavanje protoka plina vrlo je precizan u usporedbi s mnogim drugim proizvođačima, tako da možete napraviti i male promjene u doziranju, što je vrlo korisno posebno za manje akvarije.
2. Povratni ventil ugrađen izravno u set
Nalazi se u brojaču mjehurića. Time je cijeli set zaštićen od vode.
3. Elektromagnetski ventil bez pregrijavanja i bez usisavanja
Noćno gašenje osigurava tzv. elektromagnetski ventil. U ovom setu radi na 12 V. Za razliku od konkurentskih proizvoda, ne pregrijava se i ne zuji pod naporom.

Novi tip priključka boce

 • Akvarijski setovi Standard CO2 više ne koriste klasične matice koje se moraju zatezati ključem. Zahvaljujući poboljšanom brtvljenju i konstrukciji, ovaj novi tip je savršeno zaptiven jednostavnim zatezanjem rukom.
 • To ćete cijeniti posebno prilikom zamjene boca, kada demontaža seta neće trajati više od nekoliko sekundi bez upotrebe ikakvog alata.

Set je kompatibilan sa svim priborom ponuđenim u našoj trgovini. Ako vam stakleni difuzor u budućnosti ne odgovara, postoje i raspršivači ili reaktori za vanjsku filtracijsku cijev. Svaka vrsta otapanja ima svoje prednosti i nedostatke, a stakleni difuzor iz seta je temelj s kojim su svi počeli.

Upute za instalaciju i puštanje u pogon

? Redukcijski ventil pričvrstite na tlak bocu

? Povežite napajanje s solenoidom

? Priključite na mrežu 100-240V, 50/60 Hz

? Otvorite igličasti ventil radi zaštite manometra

? Otvorite zatvarač tlak boce

? Brojač napunite do 2/3 destiliranom vodom ili neisparljivom tekućinom INVITAL

? Na redukcijski ventil pričvrstite brojač mjehurića

? Povežite cijevi s priborom

? Igličastim ventilom postavite potreban broj mjehurića

Tehnički parametri

 • Dimenzije: Ř14 x 58 cm
 • Volumen boce: 5l
 • Pakiranje sadrži: Bocu, redukcijski ventil CO2
Ocjene

Isplati se igrati i kupovati s nama

U prosjeku ćemo vam robu moći dostaviti u roku od 72 sata
U prosjeku ćemo vam robu moći dostaviti u roku od 72 sata
Imamo za vas više od 200.000 proizvoda na skladištu
Imamo za vas više od 200.000 proizvoda na skladištu
Program vjernosti koji će nagraditi svaku vašu kupnju
Program vjernosti koji će nagraditi svaku vašu kupnju